Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z mandarynką i imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2-3 szt
oliwa 1 łyżka
brązowy cukier 2 łyzeczki
sos sojowy 1/4 szkl
ocet winny 1/4 szkl
mandarynki 2 szt
imbir starty 1 łyzeczka
łosoś filet 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z mandarynką i imbirem

Z mandarynek otrzeć pół łyżeczki skórki i wycisnąć sok. Czosnek obrać, posiekać jak najdrobniej. Wymieszać sok mandarynkowy, czosnek, cukier, imbir, sos sojowy, ocet i wodę, jeśli marynata okaże się za kwaśna, dodać trochę więcej cukru. Filety zalać marynatą, przykryć, odstawić na 60 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać mocno oliwę, smażyć łososia po 5-7 minut z każdej strony. UWAGA: przed smażeniem rybę oczyścić z kawałeczków imbiru i czosnku. Podawać z grzankami i różyczkami ugotowanego na parze brokuła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak