Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty czerwonej i śliwek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 50 dag
jabłka 4 sztuki
sliwki marynowane 10 sztuk
cebula 2 sztuki
koperek 1 pęczek
zalewa ze śliwek 5 łyżek
oliwa 5 łyżek
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty czerwonej i śliwek

Kapuste kroimy drobno i gotujemy przez 5 minut we wrzacej wodzie osolonej .Odcedzamy i studzimy . Jablka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach . Skrapiamy jablka 3 lyzkami zalewy z marynaty . Cebule kroimy w kostke . Sliwki kroimy w paseczki . Z oliwy i 2 lyzek zalewy robimy sos , doprawiamy cukrem i sola . Wszystkie skladniki mieszamy razem z sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak