Sposób przygotowania

Jajka wybijamy do miski, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, miksujemy. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy dodajemy do masy jajecznej,cały czas miksując, następnie mąkę ziemniaczaną również przesiewamy i dodajemy. Margarynę rozstapiamy i gorącą wlewamy do ciasta, dalej miksujemy. Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy 3/4 ciasta, do pozostałej części dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Wylewamy na jasne ciasto. Pieczemy ok 40 min. w temp. 180 stopni.
Przygotowujemy polewę. Margarynę rozpuszczamy, dodajemy gorącą wodę, cukier i kakao. Dokładnie mieszamy i gotujemy ok 2 min. Babkę wyciągamy z foremki polewamy polewą i dekorujemy płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo ładnie wygląda:):)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    piękna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    dla mnie super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    efektownie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    apetyczna
  • 0
    dsc04136
    Opublikowano

    2milutka

    prosta a smaczna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !