Sposób przygotowania

Masło stop na patelni. Warzywa obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej wrzuć na rozgrzane masło. Smaż ok 5 min. Następnie wsyp ryż. Przesmaż, zalej bulionem i gotuj aż ryż wchłonie wodę. Karkówkę i boczek umyj, osusz, zmiel w maszynce.Na osobnej patelni podmaż mięso, dopraw. Mięso połącz z warzywami odstaw do ostygnięcia. Następnie dodaj jajka dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku. Kapustę sparz, odcinaj pojedyńczo liście kapusty, zetnij zgrubiałe nerwy. Na liście nakłaj farsz mięsno-warzywny, zwiń i obwiąż zblanszowanym liściem pora. Gołąbki układaj w garnku zalej 1/2 l wody, zagotuj dodaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Gołąbki dusić ok 50 min. Sos zagęść, dopraw.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Piękne zdjęcie!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jakie apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    piękne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    uwielbiam gołąbki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wygladaja przepysznie,chyba za chwilke uciekne do kuchni:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    a więcej zdjęć :)?
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Bardzo apetycznie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !