Sposób przygotowania

Włoszczyznę obieramy i razem z mięsem wkładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą dodajemy pieprz,ziele angielskie liść laurowy i gotujemy.Jabłka i cebulę obieramy,cebulę kroimy w kostkę a jabłka w słupki i skrapiamy je sokiem z cytryny.Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i zalewamy gorącym przecedzonym wywarem i gotujemy na małym ogniu 15 min.Na rozgrzanym smalcu zarumieniamy cebulę,dodajemy jabłka,posypujemy tymiankiem i jeszcze chwilkę smażymy.Ugotowane mieso kroimy w kostkę dodajemy do zupy razem z jabłkami i cebulą,mieszamy i gotujemy jeszcze z 10 min.Następnie dodajemy starty chrzan i doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem.Posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !