Sposób przygotowania

Białka ubić, pod koniec dodać cukier puder. Dobrze ubite wyłożyć na papier do pieczenia i uformować torcik lub wyłożyć do małej tortownicy. Wstawić do piekarnika na ok 50-60 min., piec w temp 130 stopni aż wierzch będzie chrupiący i przyrumieniony. Po tym czasie wyciągnąć bezę z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Następnie przekroić bezę wzdłuż. Beza w środku powinna być piankowa. Śmietanę ubić z cukrem. Winogrona umyć, osuszyć, każdą przekroić na pół i wyjąć pestki. Orzechy posiekać. Spód bezy nasączyć 3 łyżkami amaretto, następnie wyłożyć połowę ubitej śmietany, połówki winogorona i przykryć resztą śmietany. Na całość nałożyć wierzch bezy. Górę pokropić amaretto i posypać orzechami. Wstawić do lodówki na ok 1 h.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Oj zjadłabym taki pycha kawałeczek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sambolera

    mmmmm
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Śliczny podoba mi się
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    piękny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    klase pokazales :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Super wyglada :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie i pięknie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jeszcze nigdy czegoś takiego nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jeszcze nigdy czegoś takiego nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pi?knie si? prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    cudnie wygladaja te winogrona;);)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !