Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej
Prosta sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem świeżych warzyw i jajka. Sos to oliwa i sok z cytryny, a przyprawy sól i pieprz. Kapusta pekińska jest tu bazą, a składniki możesz dowolnie skomponować z tego, co masz w lodówce.
1. Gotujemy jajka na twardo. Studzimy.
2. Świeże składniki kroimy:
- kapustę pekińską w wiórki;
- pomidory w ósemki;
- jajka w kostkę;
- ogórek w półplasterki.
3. Wszystkie składniki (świeże warzywa,, jajka, kukurydzę oraz seler też), wykładamy do miski. Solimy i pieprzymy według naszego smaku.
4. Mieszamy oliwę z sokiem cytryny dodaje do warzyw i jajka. Mieszamy.
5. Posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem.