Sposób przygotowania

Papryki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać i posiekać. Warzywa poddusić na łyżce mar­garyny. Dodać kapustę, dusić ok. 5 minut. Mięso opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Na każdy kotlet wyłożyć po 2 łyżki farszu z kapusty, zwinąć. Roladki owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na łyżce roztopionej margaryny. Resztę farszu z kapusty wymieszać z jałowcem, liśćmi laurowymi i pokrojonymi orze­chami. Razem z roladkami włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 minut.Podawać z ziemniakami.Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !