Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka z kwaszoną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 4 kotlety
kapusta kiszona 0,5 kg
boczek 8 plastrów
papryka czerwona 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna 2 łyżki
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
orzechy laskowe 4 dag
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z kwaszoną kapustą

Papryki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać i posiekać. Warzywa poddusić na łyżce mar­garyny. Dodać kapustę, dusić ok. 5 minut. Mięso opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Na każdy kotlet wyłożyć po 2 łyżki farszu z kapusty, zwinąć. Roladki owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na łyżce roztopionej margaryny. Resztę farszu z kapusty wymieszać z jałowcem, liśćmi laurowymi i pokrojonymi orze­chami. Razem z roladkami włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 minut.Podawać z ziemniakami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak