Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z warzyw i szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
kalafior 1 szt
por 2 szt
szynka 250 g
jajko 2 szt
bułka 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mleko 0,5 szklanki
olej do smażenia
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z warzyw i szynki

Wszystkie warzywa obrać, oczyścić i ugotować w oso­lonej wodzie. Następnie zmiksować. Szynkę pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Wa­rzywa, szynkę, dwa jajka i bułkę wyrobić, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Z masy formować płaskie kotlety, panierować w roztrzepanym jajku, a na­stępnie bułce tartej. Wkładać na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiano. Kotlety podawać z kiszonymi ogórkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 16.01.2012 20:33
super
Iwona45 26.05.2011 08:33
pycha;]
Ania67 19.05.2011 09:04
naprawdę świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak