Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
żółtko jajek 2 szt
cukinie małe 8 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku
ser wędzony 20 (wędzony)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w cieście francuskim

Cukinie przeciąć wzdłuż (nie obierać), dusić na pół miękko w małej ilości wody, odsączyć i posy­pać przyprawami. Między połówki cukinii włożyć ser i zawijać w ciasto francuskie. Brzegi ciasta smarować żółtkiem i sklejać. Posmarować ciasto żółtkiem po wierzchu, w kilku miejscach nakłuć widelcem. Układać na posmarowanej olejem bla­sze i piec w gorącym piekarniku 30 minut, w tem­peraturze 160 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.06.2011 06:34
trzeba spróbować
Ania67 25.05.2011 14:23
uwielbiam
Margo1 18.04.2011 22:25
ciekawy..
Margo1 18.04.2011 22:25
ciekawy..
RenataZ-et 18.04.2011 20:56
podoba mi się ten pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak