Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony z pomidorami i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidor 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki
smietana 18% 4 łyżki
papryka zielona 1 szt
patison kilka szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony z pomidorami i papryką

Na gorący olej wrzucić posiekaną cebulę, dusić do miękkości pod przykryciem, dosmażyć bez przy­krycia, dodać pokrojoną w paski paprykę i pomi­dory, (wcześniej sparzyć i obrać ze skórki) oraz pokrojone w kostkę patisony. Lekko posolić i przy­prawić do smaku papryką, dusić na małym ogniu do miękkości. Doprawić śmietaną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 08.08.2011 12:14
rewelacja!!!
owca441 22.07.2011 23:08
świetne
teresa18 21.07.2011 20:00
mniam takie dania to coś dla mnie
Iwona45 14.07.2011 12:28
super
Krystyna32 28.05.2011 08:24
super
1j1o1l1a1 17.04.2011 19:22
lubie takie rzeczy...wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak