Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w plasterki, zeszklić na tłuszczu. Dodać obrane i pokrojone pomidory lub przecier, kostkę rosołową rozpuszczoną w połowie szklanki gorącej wody i odrobinę cukru. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Kiełbasę pokroić w plasterki lub w kostkę. Dodać do cebuli i dusić jeszcze 15 minut. Ziemniaki pokroić w kostkę ugotować osobno i dodać do cebuli. Wszystko razem wymieszać. Doprawić gulasz do smaku cukrem, solą, pieprzem i papryką.Podawać na gorąco z ulubioną surówką.Smacznego!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis, do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !