Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1000 g
kiełbasa wędzona 500 g
pomidory 5 szt
cebula 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kiełbasy i ziemniaków

Cebulę pokroić w plasterki, zeszklić na tłuszczu. Dodać obrane i pokrojone pomidory lub przecier, kostkę rosołową rozpuszczoną w połowie szklanki gorącej wody i odrobinę cukru. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Kiełbasę pokroić w plasterki lub w kostkę. Dodać do cebuli i dusić jeszcze 15 minut. Ziemniaki pokroić w kostkę ugotować osobno i dodać do cebuli. Wszystko razem wymieszać. Doprawić gulasz do smaku cukrem, solą, pieprzem i papryką.Podawać na gorąco z ulubioną surówką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.08.2011 20:07
pomysłowe
Ania67 16.06.2011 15:08
pycha
Tika4444 17.05.2011 07:55
świetny przepis, do wypróbowania
Dorota59 26.04.2011 10:11
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak