Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółty ser z pastą w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pasta
majonez 1 łyżka
chrzan 1 łyżeczka
sól do smaku
musztarda 1 łyżeczka
pieprz do smaku
galareta:
woda 0,5 l
kostka wołowa 1 szt
natka pietruszki do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
DODATKOWO:
groszek konserwowy 4 łyżki
jajko 4 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
ser żółty 15 (plasterki)

Przepis i sposób przygotowania na: Żółty ser z pastą w galarecie

Majonez wymieszać z chrzanem i musztardą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pastą smarować plasterki żółtego sera, zwinąć i ułożyć w misce. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w ósemki i ułożyć w misce między żółtym serem. Wodę zagotować dodać do niej kostkę rosołową, kostki zielonej pietruszki i rozpuścić. Dodać liście laurowe i zagotować. Na koniec dodać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Ostudzić i przelać przez sitko lub gazę. Tężejącą galaretą zalać miskę z żółtym serem i jajkiem. Udekorować zielonym groszkiem. Włożyć do lodówki na około 3 godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 10.06.2011 22:17
ekstra
RenataZ-et 06.05.2011 21:51
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak