Sposób przygotowania

Mięso oprószyć przyprawą do cielęciny i białym pieprzem, posolić tuż przed smażeniem. Pieczarki oczyścić, posiekać jak najdrobniej. Sardynki odsączyć z oleju, starannie rozgnieść widelcem. Wymieszać sardynki, natkę, pieczarki i płatki migdałowe, lekko posolić do smaku, przyprawić pieprzem. W płaskim rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić mięso, zrumienić. Wlać wino, przykryć, dusić na małym ogniu do miękkości, podlewając w miarę potrzeby niewielką ilością wody i sosem powstałym w czasie duszenia. Gotowe mięso przekroić, tworząc głęboką kieszeń, włożyć farsz, spiąć wykałaczkami lub szpilkami do mięsa, ponownie włożyć do rondla, dusić jeszcze 10 minut. Podawać na gorąco lub na zimno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !