Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z farszem z sardynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 50 dag
pieczarki 15 dag
płatki migdałowe 5 dag
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
przyprawa do cielęciny
natka pietruszki 1 łyżka
wino białe wytrawne 1/2 szkl
sardynki 1/2 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z farszem z sardynek

Mięso oprószyć przyprawą do cielęciny i białym pieprzem, posolić tuż przed smażeniem. Pieczarki oczyścić, posiekać jak najdrobniej. Sardynki odsączyć z oleju, starannie rozgnieść widelcem. Wymieszać sardynki, natkę, pieczarki i płatki migdałowe, lekko posolić do smaku, przyprawić pieprzem. W płaskim rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić mięso, zrumienić. Wlać wino, przykryć, dusić na małym ogniu do miękkości, podlewając w miarę potrzeby niewielką ilością wody i sosem powstałym w czasie duszenia. Gotowe mięso przekroić, tworząc głęboką kieszeń, włożyć farsz, spiąć wykałaczkami lub szpilkami do mięsa, ponownie włożyć do rondla, dusić jeszcze 10 minut. Podawać na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 06.06.2011 23:32
Musi być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak