Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z pulpetami i ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg.
jajko
bułka czerstwa
sól
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 1/2 kg.
cebula 1 szt.
warzywa mrożone 1 na zupę

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z pulpetami i ziemniakami

do garnka wlać ok.1 litra wody i zagotować włożyć umytą i obraną włoszczyznę i gotować ziemniaki obrać i drobno pokroić i włożyć do wywaru mięso mielone włożyć do naczynia dodać bułkę namoczoną w mleku,cebulę pokrojoną w kostkę,jajko,sół,pieprz,wyrobić podobnie jak na kotlety i formować małe pulpeciki dodać do gotującego się wywaru wsypać także zupę jarzynową chwilę pogotować aby warzywa i mielone się ugotowały i podawać doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.10.2013 20:20
świetna zupa
Seba 18.06.2012 11:37
pyszna i pożywna zupka
Iwona51
Iwona51 24.12.2011 09:06
extra
ziutula
ziutula 09.10.2011 12:33
często robię podobnie...
Wafelek2601 24.09.2011 17:14
smaczna
Robert10 17.04.2011 18:00
pożywna taka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak