Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serca w winnej galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe 60 dkg
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
por kawałek
seler kawałek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat kilka szt
wino czerwone wytrawne 20 ml
sól
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: serca w winnej galarecie

Marchewkę pietruszkę i seler obieramy myjemy i kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka.Por myjemy i kroimy na krążki,warzywa zalewamy wodą dodajemy sól pieprz,ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy na niewielkim ogniu.Serca myjemy zdejmujemy błony i dodajemy do gotującego się wywaru a kiedy zmiękną wyciągamy je.Na półmisku rozkładamy serca a do wywaru dodajemy wino i żelatynę,mieszamy,odcedzamy i studzimy.Zalewamy serca i odstawiamy do lodówki.Podajemy skropione octem winnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.05.2011 07:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak