Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy myjemy i wkładamy do garnka,włoszczyznę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki,dodajemy do mięsa i zalewamy dwoma litrami wody,gotujemy przyprawiamy kucharkiem dodajemy ziele angielskie i pieprz.Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry i dodajemy do zupy,gotujemy pół godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso i jak się uda cebulę i przepuszczamy razem przez maszynkę.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru,gotujemy aż będą miękkie.Do wywaru dodajemy zmielone mięso z cebulą i starannie mieszamy.Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do garnka.Śmietanę mieszamy z mąką i zagęszczamy zupę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !