Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęsta zupa mięsna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 30 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 2 szt
ziemniaki 1/2 kg
śmietana kwaśna 125 ml
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
ziele angielskie 2 ziarenka
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: gęsta zupa mięsna

Mięso oczyszczamy myjemy i wkładamy do garnka,włoszczyznę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki,dodajemy do mięsa i zalewamy dwoma litrami wody,gotujemy przyprawiamy kucharkiem dodajemy ziele angielskie i pieprz.Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry i dodajemy do zupy,gotujemy pół godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso i jak się uda cebulę i przepuszczamy razem przez maszynkę.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru,gotujemy aż będą miękkie.Do wywaru dodajemy zmielone mięso z cebulą i starannie mieszamy.Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do garnka.Śmietanę mieszamy z mąką i zagęszczamy zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 16.09.2011 14:22
pyszne
dorotka0000025 16.09.2011 14:22
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak