Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi w sosie chrzanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi 4 szt
chrzan 1 korzeń
czosnek 8 ząbków
jogurt naturalny 125 ml
sok z cytryny 1 szt
natka pietruszki 8 gałązek
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi w sosie chrzanowym

Pstrągi oczyszczamy usuwamy oczy myjemy i osuszamy,posypujemy je solą i pieprzem,polewamy sokiem z cytryny także w środku.Czosnek obieramy i miażdżymy i nacieramy nim ryby.Do wnętrza ryby wkładamy po dwie gałązki pietruszki.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach mieszamy z jogurtem i polewamy ryby.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.11.2011 10:53
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak