Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w kapuście włoskiej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 15 dkg
kapusta włoska 8 liści
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
śmietana 1 kubek
oliwa 4 łyżki
koniak 4 łyżeczki
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion 1 szklanka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
cielęcina bez kości 60 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w kapuście włoskiej

Na początku przygotowujemy marynatę-łyżkę oliwy mieszamy z koniakiem i zielonym pieprzem nacieramy nią umyte mięso.Do mielonego mięsa dodajemy paprykę słodką,2 łyżki śmietany,jajko i bułkę tartą,przyprawiamy solą i pieprzem.Pozostałą oliwę rozgrzewamy na patelni podsmażamy cielęcinę z każdej strony i podlewamy ją bulionem i dusimy na małym ogniu 15 min.Następnie wyjmujemy mięso a do sosu dodajemy resztę śmietany.Liście kapusty przelewamy wrzątkiem i układamy tak aby jeden nachodził na drugi.Na liście wykładamy przygotowane mięso mielone a na nim układamy cielęcinę i zawijamy nadając kształt rolady.Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni wstawiamy mięso i pieczemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 02.07.2011 23:41
brzmi wykwintnie
anemon 18.06.2011 08:33
Brzmi smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak