Sposób przygotowania

Z mąki (300 g), jajka, masła(200 g) i cukru (250 g) zagniatamy ciasto. Odkładamy w zimne miejsce na 2 godziny. Ciasto wkładamy do małych foremek do babeczek i pieczemy w 180 stopniach, nawet do 30 minut. 10 g cukru rozgrzewamy w rondelku aż powstanie karmel.

Pokrojone drobno ananasy moczymy w karmelu i pozostawiamy do wystygnięcia. Śmietanę 30% (300 ml) ubijamy z cukrem pudrem (2 łyżki) . Nakładamy na babeczki i dekorujemy je ananasem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawe
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !