Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
jaja 2 szt
woda
biały ser 30 dag
cebula 1 szt
margaryna 10 dag
ziemniaki ugotowane 40 dag
Kurkuma mielona Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Złote pierogi

Z mąki ,jaj ,wody i kurkumy wyrabiamy ciasto .Wałkujemy i wykrawamy szklanką koła .Z podsmażonej cebuli ,sera ,ziemniaków i roztopionej margaryny robimy farsz .Doprawiamy pieprzem .Na każde kółko ciasta nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy. Gotujemy w osolonym wrzątku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 09.01.2014 08:22
Świetny pomysł z kurkumą.
wiola333 18.03.2013 09:40
bardzo smaczny przepis
olkaaa 09.02.2013 17:11
chętnie spróbuję
Agnieszka116 26.04.2012 08:28
uwielbiam pierogi!
Anna152 21.04.2012 10:30
super
Justa32 20.08.2011 08:36
pycha
ben-ka 06.05.2011 10:30
Ale pyszności !!!!
barbara11561 17.04.2011 20:28
Wspaniale wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak