Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurkowy wieniec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier puder 25 dag
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czekolada biała 0,5 tabliczki
kawa rozpuszczalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurkowy wieniec

Masło i cukier utrzeć.Dodać jajka,mąkę i proszek do pieczenia,dalej ucierać.Połowę masy wymieszać z kawą rozpuszczoną w łyżce zimnej wody.Do formy nakładać na przemian po łyżce masy z kawą i bez.Lekko wymieszać widelcem,żeby powstał marmurkowy wzór.Piec 40 min.Po upieczeniu wyjąć do ostygnięcia .Polewę czekoladową roztopić w gorącej kąpieli,można dodać 2 łyżki kawy rozpuszczalnej,wymieszać.Ostudzić.Polać ostudzone ciasto polewą.Białą czekoladę rozpuścić,przestudzić.Przełożyć do foliowej torebki,zrobić dziurkę.Wyciskać na wierzch ciasta,tworząc fantazyjny wzór.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 15.01.2013 17:05
fajny
iknbozka 30.01.2012 11:48
mniam
Andzia1977
Andzia1977 07.12.2011 23:20
super
romanrafal
romanrafal 04.12.2011 09:02
świetny
Motorek 21.11.2011 12:08
pycha
Grazyna0211 05.10.2011 15:11
ekstra!
Marzena34 02.10.2011 09:43
pyszne
Ibag24 19.09.2011 21:38
pycha
smakoszek 17.07.2011 19:54
pyszny
Justyna Jussstiii 17.07.2011 14:52
smaczne
ronald88 17.07.2011 14:32
super
Ewelina38 16.06.2011 14:24
super,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak