Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 80 g
cukier 1/4 szkl
mąka pszenna 1 szklanka
polewa czekoladowa
śmietana 3 łyzki
cukier 3 łyżki
kakao 3 łyżki
rodzynki
wafel 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek czekoladowy

.Margarynę ucieramy z cukrem.Dodajemy mąkę i śmietanę ,przekładamy na stolnice i szybko zagniatamy .Ciasta wkładamy na 30 minut do lodówki ,a po tym czasie wałkujemy na 1/2 cm 2/3 ciasta wykładamy na formę ,z reszty kształtujemy wałeczki wykładamy krawędzie formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 - 20 minut w temp.180* C .Po ostudzeniu dekorujemy czekoladą i waflem oraz rodzynkami.
Polewa czekoladowa : śmietanę z cukrem i kakao dokładnie mieszamy podgrzewamy w rondelku do całkowitego rozpuszczenia cukru.Wylewamy na mazurka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.01.2014 08:31
pieknie wyglada
czekoladka_m 23.01.2014 21:37
Wygląda bardzo ślicznie;)
Dorota59 19.03.2013 17:26
wygląda efektownie
cooleczka 26.01.2013 16:55
wygląda pięknie
cooleczka 26.01.2013 16:55
wygląda pięknie
edyta44 31.10.2012 12:29
super
Anna169Hosz 12.06.2012 09:37
Pięknie wygląda.
Kekerboom 09.05.2012 20:36
swietny
Grazyna0211 17.03.2012 12:17
świetny przepis
caralajna 08.03.2012 18:24
bardzo ładne :)
caffee_tea 12.02.2012 18:51
Pyszne
Juleczka20 13.12.2011 09:12
fajne ciasto
IKrakowianka 21.10.2011 22:34
bardzo apetyczne ciasto
barbara11561 24.06.2011 11:07
Fantastyczny:)
bietka 13.05.2011 08:58
wygląda pięknie:)
ben-ka 19.04.2011 13:32
Zamówiłabym ten mazurek ale za daleko mieszkam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak