Sposób przygotowania

.Margarynę ucieramy z cukrem.Dodajemy mąkę i śmietanę ,przekładamy na stolnice i szybko zagniatamy .Ciasta wkładamy na 30 minut do lodówki ,a po tym czasie wałkujemy na 1/2 cm 2/3 ciasta wykładamy na formę ,z reszty kształtujemy wałeczki wykładamy krawędzie formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 - 20 minut w temp.180* C .Po ostudzeniu dekorujemy czekoladą i waflem oraz rodzynkami.
Polewa czekoladowa : śmietanę z cukrem i kakao dokładnie mieszamy podgrzewamy w rondelku do całkowitego rozpuszczenia cukru.Wylewamy na mazurka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zamówiłabym ten mazurek ale za daleko mieszkam:)
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pięknie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Fantastyczny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo apetyczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    fajne ciasto
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Pyszne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ładne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    swietny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pięknie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda pięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wygląda efektownie
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda bardzo ślicznie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pieknie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !