Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka po panagjursku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 sztuk
zsiadłe mleko 2 szklanki
czosnek 2 pęczki
oliwa 3 łyżki
papruka w proszku 1,5 łyżki
sól 1 szczypta
chleb 12 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: jajka po panagjursku

szczypiorek czosnku pokroić posolić zmieszać z mlekiem rozlać do glinianej miseczki na patelni rozgrzać i usmażyć całe jajka sadzone cedzakową łyżką ostrożnie przełożyć do miseczki z mlekiem do pozostałego tłuszczu ze smażenia dodać paprykę mieloną rozmieszać polać nią jajka podawać z chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak