Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty z sosem sałatkowym klasycznym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 szt
oliwa 4 łyżki
sos sałatkowy klasyczny 1 op.
sól 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
pieprz do smaku
ocet jabłkowy 2 łyżki
kapusta czerwona 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty z sosem sałatkowym klasycznym

Kapustę i cebulę poszatkować w piórka, posolić i odstawić aż puszczą sok, odcisnąć, dodać cukier i pieprz, zrobić sos winegret z oliwy, octu jabłkowego i opakowania sosu sałatkowego klasycznego, odstawić na 2 minuty i dodać do surówki, wymieszać, schłodzic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak