Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z mięsa wołowego

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 litra
wołowina 60 dkg
kość wołowa 30 dkg
cebula 1 szt
natka pietruszki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przyprawa do zup
włoszczyzna 15 (z kapustą włoską)

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z mięsa wołowego

Kości myjemy i zalewamy zimną wodą,dodajemy umyte mięso i gotujemy do miękkości około 2,5 godziny na małym ogniu pod przykryciem.Pod koniec gotowania dodajemy oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną cebulę i przyprawy.Doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 24.03.2013 08:35
na pewno smaczny;)
Mirka-Ludomila 21.07.2012 09:58
smaczny
Krystyna32 04.09.2011 19:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak