Sposób przygotowania

Przygotować sos pomidorowy z mascarpone: w rondelku z grubym dnem lub na głębokiej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodać cebulę i zeszklić ją mieszając od czasu do czasu. Dodać czosnek a po minucie wlać pomidory. Doprawić solą i pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Gotować przez około 15 minut, aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia i wymieszać z listkami świeżego tymianku, serem mascarpone i oliwą z oliwek extra virgin.
W międzyczasie przygotować kurczaka: Piersi umyć, osuszyć, odciąć włókna i kostki. Oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką. Rozgrzać dobrze patelnię, wlać olej, włożyć kurczaka i smażyć po 4 - 5 minut z każdej strony aż będzie ładnie zrumieniony. Włożyć do formy żaroodpornej, wlać sos pomidorowy, dodać czarne oliwki. Piec przez ok. 35 minut w temperaturze 190 stopni. W międzyczasie ugotować makaron pełnoziarnisty

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pysznie wygląda!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pysznie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !