Sposób przygotowania

Grzyby myjemy zalewamy niewielką ilością przegotowanej wody i zostawiamy namoczone na całą noc.Następnego dnia gotujemy grzyby w tej samej wodzie co się moczyły do miękkości.Bułkę tartą wsypujemy do miski zalewamy śmietaną mieszamy i odstawiamy na 30 min.Cebulę obieramy i drobno siekamy i szklimy na łyżce masła na złoty kolor.Grzyby odcedzamy mielimy w maszynce i razem z przesmażoną cebulą przekładamy do miski z bułką tartą zalaną śmietaną.,przyprawiamy ziołami,solą wbijamy jajka i dokładnie mieszamy.Jeśli masa jest za gęsta można rozrzedzić śmietaną..Blachę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy drobniutko posiekanymi orzechami.Wykładamy masę grzybową,ugniatamy ,wyrównywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 150 stopni i pieczemy 40 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !