Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kargule

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
por 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kargule

Filety myjemy i kroimy w paski a por w kostkę mieszamy razem dodając kucharek oliwę oraz ocet.Wszystko mieszamy i odstawiamy na całą noc do lodówki.Z dwóch jajek i mąki pszennej ziemniaczanej wyrabiamy ciasto jak na naleśniki.Przyprawione filety wyjmujemy dajemy do ciasta i mieszamy.Kładziemy na rozgrzany tłuszcz.Podajemy z frytkami,ryżem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.09.2011 14:20
mniam
Magdalena1110 17.04.2011 01:03
naprawdę warto spróbować
Yvonne 17.04.2011 00:37
podoba mi się ten pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak