Sposób przygotowania

Mięso myjemy,włoszczyznę obieramy i myjemy.Gotujemy wywar z mięsa i włoszczyzny i pod koniec gotowania solimy i odcedzamy.Buraki obieramy myjemy i kroimy na plasterki.Przecedzony bulion gotujemy dodajemy buraki i trzymamy na małym ogniu kilka minut,nie gotujemy bo zupa straci kolor,następnie studzimy..Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki i wyciskamy sok w sokowirówce.Ogórki obieramy kroimy i odciskamy nadmiar soku.Szczypiorek i koperek drobno siekamy a mięso kroimy w drobną kostkę.Przestudzony wywar przecedzamy,łączymy go zsiadłym mlekiem,wlewamy sok z rabarbaru tyle żeby chłodnik był kwaśny i śmietanę ubijamy trzepaczką przez kilka minut i schładzamy.Dodajemy mięso,ogórki szczypiorek i koperek doprawiamy do smaku solą i ponownie schładzamy.Podajemy z jajkami na twardo.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !