Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 40 dkg
cukier 4 łyżki
mąka 60 dkg
cukier puder 20 dkg
jaja 4
dżem jagodowy 30 dkg
kakao 3 łyżki
rodzynki 15 dkg
orzechy posiekane 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka

Z mąki masła, pudru i żółtek wyrobić ciasto i podzielić na 3 części. Jedno ciasto rozłożyć na blachę i posmarować dżemem. drugie ciasto zamrozić a do trzeciego dodać kakao i rozłożyć na dżem. Na ciasto ciemne dać rodzynki i posiekane orzechy. Z białek i 4 łyżek cukru ubić pianę i dać na bakalie. Zamrożone jasne ciasto zetrzeć na pianę i piec w średnio nagrzanym piekarniku na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.02.2014 14:06
świetne ciacho,takie lubię
gacopierz23 13.11.2013 18:54
dobre do kawy
barbara11561 29.04.2013 15:46
świetne ciacho:)
Pietruszka 05.12.2012 12:29
bardzo lubię takie ciasta.
Iwusia 12.10.2012 23:05
smaczne
kamyk 16.03.2012 09:56
chętnie bym spróbował
olkaaa 31.01.2012 07:47
super
Marybeth
Marybeth 02.12.2011 14:31
pychotka
berys18 26.11.2011 19:48
smakowicie wygląda
berys18 26.11.2011 19:48
smakowicie wygląda
Robert10 09.11.2011 16:11
lubię ciasta z kruszyną
mirosława4 22.10.2011 14:43
ciekawa nazwa tego ciasta a ciasto pyszne
ronald88 01.07.2011 09:27
super
smakoszek 25.06.2011 20:46
Fantastyczne:):)
anemon 16.06.2011 07:29
Ciasto z dużą ilością kruszonki smakuje najlepiej.
kuklik 28.05.2011 16:57
wspaniałe
izapozdro 04.05.2011 11:23
mniam, pycha
Teresa19 03.05.2011 21:51
Super
Kuchareczekjeden 27.04.2011 07:13
super ciacho!!!
pacpaw 18.04.2011 19:23
smakowite
Monika193
Monika193 18.04.2011 11:04
dobra ta kruszonka
Wafelek2601 18.04.2011 10:04
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak