Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z bobem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
buion 2 szkl
mięso wieprzowe 200 g
seler naciowy 3 łodygi
pomidory 3 szt
groszek konserwowy 3 łyżki
bób 300 g
papryka czerwona 100 g
cebula 1 szt
oregano szczypta
przyprawa do poraw włoskich do smaku
olej 2 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz
włoszczyzna suszona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z bobem

Bób ugotować w osolonej wodzie na pół miękko i odcedzić.
W głębokiej patelni rozgrzać olej, przyrumienić cebulę z drobno pokrojonym mięsem, dodać ryż, przemieszać i dolać bulion.
Dodać pokrojony seler, pomidory, paprykę, suszoną jarzynkę i przyprawy. Gotować aż do wchłonięcia całego bulionu. Dodać bób i groszek, chwilę jeszcze podusić doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać natkę pietruszki. Podawać z marynatami lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 28.05.2015 08:36
risotto mniam
ttrytka 19.05.2015 17:53
propozycja fajna
Ela15 11.12.2011 14:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak