Sposób przygotowania

Bób ugotować w osolonej wodzie na pół miękko i odcedzić.
W głębokiej patelni rozgrzać olej, przyrumienić cebulę z drobno pokrojonym mięsem, dodać ryż, przemieszać i dolać bulion.
Dodać pokrojony seler, pomidory, paprykę, suszoną jarzynkę i przyprawy. Gotować aż do wchłonięcia całego bulionu. Dodać bób i groszek, chwilę jeszcze podusić doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać natkę pietruszki. Podawać z marynatami lub surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajne
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    propozycja fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    risotto mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !