Sposób przygotowania

Jajka ugotować, wystudzić i obrać. Następnie przekroić wzdłuż na połowę. Z połowy jajek wyjąć żółtka do jednej miski i z drugiej połowy do drugiej. Żółtka rozbić widelcem. Do jednej miski wkroić plasterek lub dwa szynki oraz 2 plastry sera żółtego . Całość wymieszać dodając łyżkę majonezu. Takim farszem faszerować jajka. W drugiej misce: pieczarki ok. 5 – zetrzeć na tarce jarzynowej (najgrubsze oczka) i usmażyć na oleju, dodać ząbek czosnku. Po wystudzeniu dodać do drugiej miski i wymieszać dodając łyżkę majonezu. Drugim farszem faszerować pozostałe jajka.
Jajka można wyłożyć na liście sałaty. Udekorować rzodkiewką lub szczypiorkiem.
Na wierzch każdego jajka wyłożyć łyżeczkę majonezu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !