Sposób przygotowania

Plastry wieprzowiny rozłożyć, posypać przyprawą do wieprzowiny, solą czosnkową i szczyptą papryki słodkiej, posypać żurawiną i zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Przyrumienić na patelni z każdej strony, Podlać bulionem. Pogotować pod przykryciem ok 15 min. Dodać pokrojone na kawałki obrane ziemniaki, pieczarki pokrojone na plasterki, pokrojone łodygi selera i pokrojony w drobną kosteczkę imbir. Dodać przyprawy, sól, pieprz do smaku i dusić ok 30 min. Śmietanę wymieszać z jarzębiną i dodać na koniec. Zdjąć z ognia. Podawać z sałatką z buraczków lub mizerią.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    mhmmm, pycha :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygladają smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    Gratuluję świetnego przepisu!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !