Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z soczewicy z niespodzianką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt ugotowane
soczewica 300 gr ugotowana
imbir starty 30 gr
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
marchewka ugotowana 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z soczewicy z niespodzianką

Mięso z udek oddzielić i zmielić razem z soczewicą, dodać bułkę tartą, jajko i przyprawy oraz starty na tarce korzeń imbiru. Doprawić solą i pieprzem. Masę mięsno soczewicową wymieszać . Nakładać na folię porcje masy, rozklepać, ułożyć cienko pokrojoną marchewkę i jajko po czym przy pomocy foli zwinąć pasztecik i opanierować w bułce tartej. Smażyć z każdej strony ostrożnie obracając. Podawać z sosem meksykańskim Łowicz lub innym pomidorowym. Można podać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 22.05.2011 13:31
pięknie wyglądaja!
agnieszka189 04.05.2011 09:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak