Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę, rozpuszczoną Kasię i proszek do pieczenia, i kakao.
Dobrze wszystko zmiksować. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej formy i piec ok 1 godzinę w temp 180st

Budyń ugotować na szklance mleka, przykryć szczelnie folią by nie zrobiła się skórka i wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać po łyżce budyń.

Ciasto przekroić na 3 placki, można nasączyć ponczem. (woda cukier alkohol i sok z cytryny)
Smarować masą i dżemem.

Na polewę cukier z wodą (wody tylko tyle by zanurzyć cukier) gotować do nitki, dodać kakao i margarynę. Potrzymać na ogniu tylko do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia i mieszać aż do przestygnięcia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto. Udekorować pozostałą masą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bajecznie i smacznie wygląda
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    efektownie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    wygląda obłędnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wow! Co za dekoracja! :) Super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !