Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
woda 4 łyżki
jabłka 2 winne
masło 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z jabłkami

żółtka rozmieszać z wodą a białka ubić na sztywną pianę połączyć je i wymieszać jabłka obrać pokrajać w cienkie plasterki masło rozgrzać na patelni ułożyć równą warstwę jabłka i zalać je masą z jajek przykryć potem wstawić patelnie do dobrze nagrzanego piekarnika na 10 minut jajecznicę rozciąć na patelnie na 4 części zsunąć na ogrzane talerzyk i posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak