Sposób przygotowania

Dokładnie posiekać 8 dag czekolady. Tłuszcz, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na puszystą masę. Nie przerywając ucierania stopniowo wybijać jajka. Dolać mleko. Dosypać proszek do pieczenia i mąkę, wymieszać. Dodać posiekaną czekoladę. Natłuścić blachę. Łyżką nabierać ciasto, układac na blasze formując placuszki. Uważać, żeby się nie dotykały. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni.
Pozostałą czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozmieszać cukier puder z sokiem z cytryny i 2 łyżkami wody. Ciastka posmarowac czekolada i lukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !