Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małdrzyki krakowskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 50 dkg
jajko 1 szt
żółtko jajek
masło 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
skórka cytrynowa 1/2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia
truskawki świeże
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Małdrzyki krakowskie

Twaróg ucieramy w misce wbijamy jajko i żółtko,dodajemy stopione masło,cukier waniliowy i otartą skórkę z cytryny.Ucieramy dalej dodając tyle mąki aby można było formować łyżką placuszki.Smażymy je na rozgrzanym oleju.Podajemy posypane cukrem pudrem i udekorowane świeżymi owocami np truskawkami malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 02.07.2012 23:01
coś regionalnego
Krystyna32 07.09.2011 00:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak