Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek z migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
margaryna 1
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 2
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
śmietana 18 proc 1
migdały 1 garsc
płatki migdałowe 150 g
dżem porzeczkowy 1/2
polewa czekoladowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek z migdałami

Do przesianej maki dodajemy maslo i wyrabiamy ciasto, dodajemy proszek do pieczenia, ugniatamy. Dodajemy jajka, cukier i smietane. Placek dzielimy na 2 czesci i pieczemy oddzielnie ok 20 min na 160 stopni. Upieczone ciasto przekladamy dzemem porzeczkowym i warstwa platkow migdalowych. Na wierzchu polewamy polewa czekoladowa i dekorujemy migdalami i platkami migdalowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 27.03.2013 08:26
fajnie wygląda ten mazurek, napewno smaczny
Betka 11.07.2012 09:09
pycha!;))
edi 03.05.2012 10:49
Jaki piękny:)
Izabela/bella81 12.03.2012 23:02
piękny
IlonaAlbertos 31.01.2012 00:09
Apetycznie wygl?da.
Ela15 28.10.2011 08:27
lubię
stokrotka 19.04.2011 15:01
piękny
aginaa 18.04.2011 11:57
w skladnikach jeszcze 4 jajka :)
Katarzyna/kate1980 16.04.2011 17:15
ślicznie wyszedł
ben-ka 16.04.2011 16:58
Zrobiło się świątecznie,śliczny mazurek !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak