Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dolce torino

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 1 duża paczka
czekolada 10 dkg
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 1 szt
cukier wanilinowy 1 szt
mocna kawa 1 filizanka
cukier puder 10 dkg
alkohol

Przepis i sposób przygotowania na: dolce torino

Przygotowujemy poncz-kawę mieszamy z alkoholem i nasączamy biszkopty i wykładamy nimi niewielką formę.Masło z żółtkiem ucieramy na pianę,dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy,na koniec dodajemy trzy łyżki alkoholu i utartą czekoladę.Biszkopty smarujemy kremem i przykrywamy drugą warstwą i znowu smarujemy.Układamy kolejne warstwy aż do wyczerpania składników.Przed podaniem chłodzimy kilka godzin w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 02.03.2013 23:45
Ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak