Sposób przygotowania

Schab płuczemy,wysuszamy i kroimy w plastry o grubości 1,5 cm.Każdy z nich delikatnie nacinamy z jedne strony tworząc głęboką kieszeń.Mięso oprószamy solą i pieprzem.Groszek blanszujemy 3 min w osolonym wrzątku i odcedzamy.Schab smażymy po kilka minut z każdej strony a kiedy będzie już gotowy wsypujemy do kieszonek groszek.Posypujemy koperkiem.Groszek można włożyć do kieszonek jeszcze przed smażeniem ale wtedy spinamy kieszonkę wykalaczkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super, bardzo lubię potrawy z zielonym groszkiem więc chętnie skorzystam z tej propozycji :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !