Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Piersi z kurczaka doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Smażyć piersi przez 2 - 3 minuty aż się zarumienią, przełożyć na drugą stronę i smażyć kolejną 1 minutę. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 8 minut.
W międzyczasie wymieszać wino z bulionem, cukrem, dodać laskę wanilii wraz z wyłuskanymi ziarenkami. Obrać brzoskwinie.
Do naczynia z kurczakiem włożyć brzoskwinie i wlać mieszankę wina i bulionu z dodatkami. Włożyć naczynie z powrotem do piekarnika na kolejne 8 minut.
Wyjąć brzoskwinie i kurczaka z naczynia, trzymać w cieple. Sos odparować i zredukować na dużym ogniu, na kuchence. Podawać z piersią kurczaka posypaną posiekaną rukolą oraz brzoskwinią.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda rewelacyjnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pomysłowe:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !