Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli Con Carne z mielonej wołowiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona 1/2 kg
cebula czerwona 2 szt
chili 1/2 łyżeczka
pomidory krojone z puszki 1 op.
fasola czerwona z puszki 1 op.
kukurydza w puszce 1/2 op.
keczup pikantny 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
przyprawa Smak Lata 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
słodzik 2 tabletki

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli Con Carne z mielonej wołowiny

Cebulę czerwoną pokroić w piórka. Oliwę rozgrzać, włożyć mięloną wołowinę, dodać czosnek granulowany, cebulę, wszystko wymieszać z przyprawą Smak Lata, smażyć na małym ogniu 10 minut, często mieszając. Dodać fasole, odcedzoną kukurydzę, keczup i pomidory z puszki, 2 tabletki słodziku i 1/2 łyżeczki chilli, zamieszać i dusić 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.04.2011 20:04
pyszności, muszę znowu chyba zrobić
bejciu24 16.04.2011 20:09
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak