Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\'babeczki\' z rodzynkami i czekoladom

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
budyń śmietankowy
mleko 1,5 szklanki
cukier puder 1 łyżka
czekolada mleczna
masło 2 łyżki
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: \'babeczki\' z rodzynkami i czekoladom

pieczemy biszkopt z 4 jaj lub kupujemy gotowy - cienki. Za pomocą szklanki i literatki wycinamy krążki. Budyń gotujemy na mleku i odstawiamy do czasu aż wystygnie, a następnie miksujemy z masłem i cukrem pudrem - gotowym kremem smarujemy biszkoptowe krążki, na środku każdego z nich układamy rodzynki. Czekolade rozpuszczamy z dodatkiem ok 2-3 lyżek mleka i polewamy nią nasze \'babeczki\'

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 14.08.2012 10:06
rewelacja;)
Zoso 26.04.2012 21:36
apetycznie wyglądają
Mariusz17 19.11.2011 08:09
wyglądają smakowicie
iknkirke 27.05.2011 19:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak