Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

devolay z pieczarkami i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt,
cebula
natka pietruszki łyżka
pieczarki 20 dkg
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: devolay z pieczarkami i pietruszką

pierś z kurczaka umyć i pokroić w plastry lekko rozbić dłonią osolić posypać pieprzem i przyprawą do kurczaka,cebulę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie dodać umyte i pokrojone w kostkę pieczarki doprawić do smaku poddusić chwilę i nakładać farsz łyżką na rozbite kawałki piersi i na każdy kawałek położyć odrobinę siekanej natki pietruszki po czym ciasno zwinąć,w naczyniu rozkłócić jajko do drugiego wsypać tartą bułkę i panierować najpierw w jajku potem w bułce tartej i upiec w rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 07.08.2013 21:41
bardzo smaczne
Motorek 11.07.2013 09:22
bardzo smaczne
Angelika10 13.10.2011 23:01
Świetne.
Seba 30.04.2011 12:33
smaczne
mysza666 17.04.2011 07:30
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak