Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Chłodne ziemniaki przekroić na połówki, ostrożnie wydrążyć łyżeczką część miąższu. Wydrążony miąższ rozgnieść lub zmielić. Filety z łososia drobno posiekać, dodać masę ziemniaczaną, obraną, pokrojoną drobniutko cebulkę, jajka, ewentualnie doprawić, wymieszać. Farszem napełniać połówki ziemniaków. Zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni . Przed podaniem polać śmietaną, skropić sokiem z cytryny i obsypać posiekanym koprem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wspaniale musi smakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !